Skagencheesecake ett måste på midsommar

Har precis förberett en skagencheesecake till midsommarlunchen i morgon.
Gjorde denna en sommar och numera är den ett måste. Har ni smakat den förstår ni varför, om inte måste ni göra denna.
Ser inte så rolig ut just nu, men i morgon så ska den dekoreras med lite räkor, citron & dill.
Så här såg den ut 2010, en midsommar jag firade tillsammans med min mormor. Kommer ihåg att hon tyckte den var riktigt god. I morgon kanske hon sitter på ett moln och tittar ner på oss när vi äter den. Min älskade mormor, som nu är en ängel.

Receptet hittade jag hos Matplatsen Vickan

Botten:
Ca 6-8 skivor kavring
75 g rumstempererat smör
Cheesecakesmet:
400 g räkor med skal
4 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
1 burk färskost med pepparrotsmak
½ dl finhackad dill
2 msk röd stenbitsrom
½ finhackad rödlök
4 st. gelatinblad
Garnering:
100 g räkor med skal
1 citron i tunna skivor
1 burk röd stenbitsrom
dill

Mixa smör och kavring till en smulig massa. Tryck ut det i en form med löstagbar botten, klädd med fastklämt bakplåtspapper i botten. Ställ kallt. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 10 min. Skala och hacka räkorna grovt. Blanda dem med ca 3 dl av crème fraichen, majonnäsen och färskosten. Blanda ner finhackad dill, rödlök och stenbitsrom.
Krama ur gelatinbladen ordentligt. Värm resterande crème fraiche försiktigt i en kastrull. Lägg i gelatinbladen och låt smälta på låg värme under omröring. Häll ner detta i cheesecakeblandningen och blanda ordentligt. Häll över smeten i formen och täck med plastfolie. Låt stå i kylen minst 5 timmar, gärna över natten.
Garnera cheesecaken innan servering med stenbitsrom, skalade räkor, citronskivor och dillkvistar.

Även jordgubbar är köpta till i morgon.
Tyvärr har de i landet i blivit klara än, de är fortfarande gröna. Men om några dagar kanske vi får äta våra egna jordgubbar.

2 reaktioner på ”Skagencheesecake ett måste på midsommar”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *