Marockansk vegetarisk gryta

Vegetariskt

Vi försöker äta Vegetariskt minst en gång i veckan, gärna två.

Det är visst Vegetariska dagen i dag, så det blev en Marockansk vegetarisk gryta

Mina barn äter gärna grönskaer och vegetarisk mat, har aldrig behövt lura i dem grönsaker.
Har mer problem med, ät inte bara grönsakerna ät lite av de andra också Ett ganska bra problem.
Det enda som de inte gillade i denna gryta var zucchinin, som jag vet att de helst inte äter. De vill gärna ha mer kikärtor i grytan. Kanske ska lite andra bönsorter i grytan nästa gång.

Två vegetariska kokböcker som finns i min bokhylla är Green Kitchen Stories & Mera vego : Mat för hela familjen

Köttproduktion handlar inte bara om djurens livsvillkor, det handlar lika mycket om resursslöseri, miljöförstöring och människors hälsa. För att komma till rätta med de problemen måste särskilt vi i västvärlden minska vår köttkonsumtion. Det finns många skäl att äta mindre kött.

Marockansk vegetarisk gryta

Marockansk vegetarisk gryta
Skriv ut
Ingredienser
  1. 3 msk olja
  2. 1 stor gul lök, finhackad
  3. 2 vitlöksklyftor, finhackade
  4. 1 rotselleri
  5. 3 morötter
  6. 1 zucchini
  7. 10 st torkade aprikoser, skurna i mindre bitar
  8. 2 burkar körsbärstomater
  9. 1 burk kikärtor
  10. 1 msk kanel
  11. 1 ½ tsk malen spiskummin
  12. 1 tsk gurkmeja
  13. ¼ tsk chiliflakes
  14. zest & juice från 1 ekologisk citron
  15. 6 dl vatten
  16. salt
Instruktioner
  1. Skala rotsellerin och morötterna och skär dem i bitar som är ca 3 x 3 cm.
  2. Skär zucchinin i 3 cm tjocka halvmånar.
  3. Värm oljan i en stor kastrull.
  4. Stek försiktigt lök och vitlök ett par minuter, utan att de tar färg.
  5. Tillsätt samtliga torkade kryddor och ett par nypor salt.
  6. Rör runt och stek hastigt.
  7. Tillsätt squash, rotselleri, morötter, zucchini, tomater, aprikoser, vatten samt zest och juice från citronen.
  8. Låt koka upp under lock.
  9. Sänk därefter värmen och låt puttra i en timme, gärna längre.
  10. Ta av från värmen och rör ner kikärtorna.
  11. Smaka av med salt.
  12. Servera gärna tillsammans med en stor klick turkisk yoghurt.
Dagarna http://dagarna.nu/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *