De underkända

image

Jag har egentligen inga nyårslöften.
Har dock som mål att läsa/lyssna på 40-50 böcker under året. Det är mindre än en bok i veckan.
Jag tittar sällan på TV/serier, läser eller lyssnar hellre på en bok.
Så skönt att koppla av och somna till en bok, spelar igen roll att det är spännande. Jag kopplar av och somnar ändå.

Om man räknar påbörjade böcker under 2016 är detta första boken, räknar man avslutade böcker blir detta bok 2.
Som vanligt lyssnar jag på ”De underkända” via Storytel

De underkända är den femte boken i Michael Hjorth och Hans Rosenfeldts populära serie om kriminalpsykologen Sebastian Bergman. Precis som i de tidigare böckerna i serien bjuder författarna på en riktigt intressant och spännande historia!

En känd dokusåpadeltagare hittas mördad i en övergiven skola, skjuten i huvudet med bultpistol. Han sitter på en stol i ett klassrum, bunden, med ansiktet vänt in mot hörnet och en dumstrut på huvudet. Ett flersidigt frågeformulär sitter fastnitat på ryggen med häftpistol. Testet har med allmänbildning att göra och den mördade har uppenbarligen inte klarat kraven.

Det första offret följs av flera, alla samma sorts mediala kändisar, och Riksmord kopplas in. De famlar efter bevis men Sebastian Bergman hittar spår i anonyma insändare i tidningar och chattar. Skribenten raljerar mot bristen på allmänbildning hos den nya generationens förebilder, men uppehåller sig lite för gärna vid morden. Sebastian börjar utmana och inser snabbt att den anonyma vet saker om morden som bara polisen känner till.

I De underkända – HjorthRosefeldts femte bok i den framgångsrika serien om Sebastian Bergman – ställs han och kollegerna från Riksmord inför en komplex och avancerad seriemördare som till slut kommer hota hela teamets existens.

Finns även hos Adlibris & Bokus

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *