Tomatsoppa med matvetetopping

Gjorde en riktigt god tomatsoppa för någon vecka sedan.
Med önskemål från barnen så har vi gjort denna soppa igen, men då med pasta i. Mina barn gillar soppa och väljer det gärna när de ska vara med och välja middag.
Så gott med soppa ibland när man känner sig frusen.

Ingredienser

1 gul lök, hackad
1 morot, fintärnad eller finriven
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 röd chili, finhackad
½ dl olja
2 msk tomatpuré
2 burk krossade tomater (à 400 g)
4 dl vatten
2 buljongtärningar, grönsak

TOPPING:
4 dl matvete, kokt
150 g fetaost, smulad
1 dl basilika, hackad
svartpeppar

Tillagning

Stek lök, morot, vitlök och chili i olja i en kastrull tills löken är mjuk utan att få färg. Tillsätt tomatpuré och stek med under omrörning till det är ordentligt brynt.

Häll i krossade tomater, vatten och buljongtärningar. Låt koka 10-15 minuter.

Blanda kokt matvete, fetaost och basilika i en bunke. Toppa soppan med matveteblandningen och färskmalen svartpeppar vid servering.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *