Te-adventskalendern 2015

Teadventskalendern

Beställde precis årets Teadventskalendern

Hade den förra året också och var mycket nöjd. Roligt att testa en massa nya teer och smaker. Hittade några nya favoriter som jag sedan köpt, bla grönt te med persika.
Rekommenderar denna kalender till alla som gillar te.

Te-adventskalendern är precis vad den låter som, nämligen en adventskalender med 24 olika sorters lösviktste. Du får en ny god smak varje dag fram till julafton och provar dig genom tedjungeln. Förhoppningsvis hittar du en ny favorit, som du sedan kan köpa hos oss i vår webshop.
Vi är vänner av miljön, så givetvis är alla våra teer ekologiska och KRAV-märkta. Vår förpackning är även FSC-märkt, vilket innebär att pappret i vår förpackning kommer från hållbar pappersproduktion.

VILKA TE-SORTER FINNS I KALENDERN?
I Te-adventskalendern hittar du gröna, svarta, röda, vita och örtteer. Vi har valt att hålla smakerna hemliga, men det är en god blandning av rena, fruktiga, fräscha och kryddiga teer.

Te-adventskalendern 2015 kommer att ha premiär i vår webshop i 19:e september, och kommer att finnas hos våra återförsäljare från och med vecka 41.

Foto: Emma Shevtzoff för Te-adventskalendern

Två favoriter

Alltid fint inslagna paket från Skincity. Även följesedeln ligger fint i ett litet kuvert.
Dottern samlar på Kokeshi dockorna som man får med i paketen. Hon har fått ihop några stycken nu. De skickar alltid med vid varje beställning som ett bevis på tacksamhet till alla fina kunder. Enligt gammal asiatisk tradition är dessa ett bevis på tacksamhet!

Jag handlar alla mina Maria Åkerberg produkter därifrån. Just för att det är så otroligt bra service och snabba leveranser. Jag har beställt på en söndag och haft paketet i brevlådan på måndagen. Så snabbt har jag aldrig fått andra paket, för det är inte många som skickar på söndagar. 

Beställde lite nytt schampo och balsam som hela familjen använder och är nöjda med.
Nu när det är sommar så blev det även solskydd (till mig).
Tänkte även testa deras brun utan sol, Tan In A Bottle. Andra tycker tydligen att det är viktigt att man är brun efter sommaren och jag tillhör de som aldrig blir brun, (alltid röd aldrig brun)

Detta inlägg är INTE sponsrat, jag bara gillar Skincity & Maria Åkerberg väldigt mycket

Bee’s wrap

Jag har sett dessa Bee’s wrap och varit sugen på att testa. Nu har jag äntligen klickat hem några att testa.
Gillar när det är naturlig, giftfritt och går att återanvända.
Vill minska på mängden plast/plastfolie vi gör av med. Dottern har blivit bättre med att ta med frukten i en rostfri matlåda, tidigare blev det en ny liten plastpåse varje dag som sedan slängdes.

Jag hade tänkt köpa ett set med tre olika storlekar, small, medium och large. Men jag klickade fel så det blev bara large. Får väl dela på en så har jag två mindre. Eller så testar jag om jag gillar de och klickar hem de mindre senare. Fungerar rätt bra med en large även till en mindre skål.

Bee´s Wrap är ett naturligt, ekovänligt och plastfritt alternativ till plastfolie och aluminiumfolie.

Äntligen finns det ett alternativ! Bee s Wrap är tillverkad av ekologisk bomullsmuslin, bivax, jojobaolja och kåda. Denna kombination ger en följbar och förseglande folie som kan användas om och om igen. Det är enkelt att forma Bee´s Wrap! Lägg arket över den bunke eller skål som du vill täcka och forma den över kanterna med värmen från dina händer, genom att göra så skapas en tätning. Ställ in bunken med Bee´s Wrap i kylen och när tyget blir kallt (tar bara några sekunder) så skapas en försegling/tätning. Använd samma metod för att linda in ost, grönsaker, bröd och bakverk! Bee´s Wrap rekommenderas inte till rått kött, kyckling och fisk. Bivax och jojobaolja har antibakteriella egenskaper som hjälper till att hålla maten fräsch och gör att du kan använda Bee s Wrap om och om igen. Bee s Wrap är en gammaldags lösning som känns mirakulös i den moderna världen!

Tefavoriter

Te

Hittade några favoriter i Te-adventskalendern som jag hade i julas. 
För ett tag sedan hade de utförsäljning och dubblade beställningen när man beställde så jag kunde inte låta bli att beställa lite. Dricker te dagligen här hemma så det går åt.

Några av mina favoriter var: Indiska björnbär, Gröngölingen och Persika.
De är inte bara goda de är KRAV märkta också 

Köttfri måndag

Köttfri måndag

Hade bara med mig Lilleman hem i dag, dottern följde med en kompis hem.
Så Lilleman fick bestämma middag i dag. Han ville ha bönor till middag.
Det fick bli en gryta med olika bönor, morötter, paprika, zucchini och krossade tomater. Lite av vad vi hade hemma.

Roligt när barnen väljer vegetariskt och inte typisk barnmat.
Tråkigt att det finns vuxna som tror att vegetariskt bara är att äta sallad. Finns så mycket mer och gott att äta istället för kött/fisk/kyckling. 

Köttfri måndag

Lilleman hjälper gärna till att laga middag. 
Det smakar visst ännu lite bättre om man får vara med och röra och krydda maten. 

Köttfri måndag, på engelska Meatless Monday, är en internationell kampanj som vill få personer att minska sin köttkonsumtion genom att äta vegetariskt en dag i veckan.

Kampanjen startades i USA år 2003 av marknadsföraren Sid Lerner, där andra måndagskampanjer för att äta nyttigt redan var etablerade. Dessa går under ett initiativ med namnet Healthy Monday, ungefär nyttig måndag, och omfattar kampanjer för hemlagat och motion. Måndagen är vald eftersom den normalt inleder arbetsveckan med dess inneboende rutiner.

Kampanjen startades i Sverige i december 2009 och ser en vegetarisk dag i veckan som ett första steg, och vill gärna att personer äter vegetariskt fler dagar i veckan.

Kravmärkt

Äpplen

Frukt och grönsaker är något som vi alltid försöker köpa ekologiskt.
Det känns bättra att handla ekologiskt, men så smakar det så mycket mer och godare också.

KRAVs regler spänner över hela livsmedelskedjan och alla typer av matproduktion; växtodling, djurhållning, fodertillverkning, butik, storhushåll, restaurang och fiske, med mera. Meningen med KRAVs regler är att de ska driva utvecklingen av ekologisk produktion framåt.

5eko

Om jag bara fick välja en sak att köpa ekologiskt av skulle det vara grönsaker.
Kött, mjölk, kaffe skulle jag faktiskt klara mig utan.

När barnen valde Mini Rodini

Mini Rodini

Lilleman har aldrig brytt sig om vad han har för kläder på sig, jag har kunnat sätta på honom vad som helst.
Storasyster har istället alltid varit noga med vad hon har på sig. Gillar hon inte ränder så sätter hon inte på sig några kläder med ränder, även om hon bara är hemma och ingen ser henne. Till henne köper jag aldrig kläder utan att fråga henne först. Ska jag beställa från nätet får hon alltid sitta bredvid och säga vad hon önskar sig. Då kan hon inte säga att hon inte gillade den tröjan för det var faktiskt hon som valde.

När jag sist beställde lite kläder valde först Lilleman denna tröja. När det sedan var dags för storasyster att få önska sig så ville hon ha en likadan. Det är något som aldrig har hänt tidigare. Hon har aldrig gått med på att syskonmatcha. Såg hon att Lilleman hade en likadan tröja som henne på sig gick hon och bytte kläder.
Fast de har inte haft tröjorna på sig än, så hon kanske har sin tröja en annan dag än Lilleman.

Mini Rodini

Tillverkad av : 100% ekologisk bomull. GOTS certifierad

Mini Rodini grundades 2005 av svenska illustratören Cassandra Rhodin som en hyllning till alla barn, deras fantasi och känslan av att allt är möjligt.

Lekfulla och humoristiska barnkläder i högsta kvalitet som matchar barns eget humör och kreativitet. Mini Rodini värdesätter miljömässiga och etiska aspekter högt, tar ansvar för sin produktion och med sina kläder vill de  göra det enkelt och roligt för oss föräldrar att välja bra produkter till våra barn.

Mini Rodini gör kläder som en modern och medveten förälder vill klä sina barn i, och som barnen älskar att bära!

När jag gjorde egen deo

eko deo

När min deo tog slut bestämde jag jag för att testa att göra egen. Även om jag de senaste åren har köpt ekologisk.
Har läst om flera som har använt detta recept och varit nöjda. Bland annat hos Thinkorganic
Denna deo innehåller produkter som vi (oftast) redan har hemma.

Huden som är vårt största organ ska vi vara rädda om. Aluminiumsulfat, syntetiska konserveringsmedel, parfymer och en mängd andra konstiga ämnen är inget som jag vill ha på min hud.
Aluminiumkloridet täpper till dina svettkörtlar i armhålorna, du svettas mindre och därmed luktar mindre.

Det sägs att 98% av den svenska kvinnliga befolkningen använder någon typ av Deo. Det stämmer säkert. Jag känner då ingen som inte använder Deo.

Svett luktar ingenting. Det är först när svetten kommer i kontakt med bakterier i armhålan, på fötterna eller i ljumskarna som den typiska svettlukten uppstår.

Jag har använt denna deo i ca 2 veckor nu. Jag är riktigt nöjd, tycker denna fungerar mycket bättre än de köpta som jag har använt tidigare.

Du behöver: (jag gjorde min första omgång på 2 msk av varje)
1 del Kokosolja (kallpressad olja på burk)
1 del Bikarbonat (tar bort dålig lukt)
1 del Majsstärkelse (tex. Maizena, suger upp fukt)
ev. några droppar doft/eterisk olja

Blanda ner alla torra ingredienser. Sikta ned dem med en sil. Blanda ordentligt. Det blir som sås men kokosoljan stelnar sen och då blir det som kräm som man smörjer armhålan med. Det blir inte kladdigt, inte oljigt, inte pudrigt och med en diskret god doft. Det tränger in snabbt i huden och kladdar inte på kläderna.

Hållbarhet: Innehållet av stabila oljor kombinerat med bikarbonatet, är en mycket hållbar blandning där bakterier inte kan frodas. Deodoranten håller därför länge, minst ett halvår.