Saknar värmen

image

En vecka i värmen.
Så skönt att ladda med lite sol och värme. Behöver en paus från vinter och kylan.

Skulle verkligen kunna tänka mig att bo i detta klimat. Kanske blir det verklighet när det är dags att gå i pension, hoppas det i alla fall.

Så skönt att ligga och slappa vid poolen med en bok.
Hade med mig min läsplatta. Så nöjd med den. Laddade ner 5 böcker från biblioteket innan vi åkte, 4 hann jag läsa under veckan. Inga problem att läsa i solen eller om skärmen är delvis i skugga (under parasollet).

Tog med mig min lilla kamera, men fotade bara med mobilen.

När vi var på Kap Verde

Kap Verde

Julen firade vi i år i värmen på Kap Verde tillsammans med min mamma & sambo samt min bror med familj.
Det kändes lite konstigt att sola och bada på julafton, men samtidigt så skönt. Kan helt klart tänka mig att åka bort över julen igen. Baren trivdes också bra i värmen.

Även denna gång blev jag tyvärr besviken på Fritidsresor.
De kan fortfarande inte erbjuda nötfri kost till mig och dottern på flyget. Konstigt att de andra flygbolagen kan ordna det.
När vi bokade resan var Lilleman fortfarande mjölkallergisk, men när han blev av med det under hösten ändrade vi hans mat på flyget och fick en bekräftelse på detta. Tyvärr så stod det inte med på deras listor så han fick mjölkfrikost ändå. Visst gick det bra, men det hade blivit lite jobbigt om det var åt andra hållet. En otrevlig flygvärdinna var det också som inte kunde be om ursäkt bara surt -Men så står det i mina listor.

När vi kom fram till hotellet var det en dubbelsäng och två spjälsängar på rummet.
Mina barn snart 5 & 8 år var inte så glada för spjälsängarna kan jag meddela. Det ordnade sig, men riktigt pinsamt av dem.

Det finns inte så jättemycket att göra. Mycket sola och bada blir det. Det var ganska mycket vågor vissa dagar så det är inte så barnvänligt, blev mest bad i poolen.
Det finns en några restauranger, men det blev tyvärr att vi gick till samma ställen i närheten.
Bästa restaurangen vi åt på var vid Hotel Odjo d’Agua, The Farolin.
Vi tänkte fixa med egen lunch en dag, men det blev mest bara jobbigt. Utbudet i butikerna är inte så stor.
Någon shopping finns det inte, mest bara armband. Köpte inte med mig något alls.

Ta med det som du behöver. Här är det inte lika lätt att köpa något som du missar.

Kan rekommendera Kap verde till de som vill ta det lugnt på semestern och bara sola och bada. ”No stress” är det mycket av på Kap Verde.
Ett alternativ till Kanarieöarna under vinterhalvåret, men lite varmare.
Om man åker med Ving är det bara 1 timmes länge flygresa. Busstransfer från flygplatsen tar bara ca 20 minuter.

Skulle jag åka dit igen skulle jag välja ett av alla All inclusive hotell istället. Även om jag inte är något större fan av All inclusive hotell.

Vill du sola, bada och ta det lugnt – Ja då är Kap Verde något för dig
Är du rastlös och vill åka runt och utforska – Nä välj ett annat resmål.

Kap Verde är en ögrupp som består av 15 öar varav 9 är bebodda och ligger ca 60 mil utanför Sengal och Gambia på Afrikas västkust, ungefär på samma breddrad som Hawaii och öarna i Karibien. Landet har en sammanlagd landyta som motsvarar Gotland och cirka 519 000 invånare. Landets huvudstad Praia ligger på ön Santiago.

Vill man göra sig förstådd med Kap Verdianerna, vilket inte alltid är så lätt, är det portugisiska och kreol som är officiella språk.
Kap Verde är också ett eget land som blev självständigt från Portugal 1975.
Öarna är väldigt olika varandra. De närmast det afrikanska fastlandet är platta, karga och sandiga – och har underbara stränder. Öarna längre ut i Atlanten är vulkaniska och därmed väldigt kuperade.

Sal – Kap Verdes viktigaste turistö
Sal är Kap Verdes viktigaste turistö och största turistorten på ön är Santa Maria. Det är hit flest turister kommer för att sola och bada. Här finns underbara vita stränder och en temperatur i vattnet som håller 20 till 25 grader året om. Hotellen består av låga komplex längs med stranden och här finns även en ganska lång och lugn strandpromenad. Om man följer strandpromenaden kommer man förr eller senare till fiskehamnen. Den lilla fiskehamnen som kanske mer är en pir än en hamn. Hit kommer fiskarna på förmiddagen för att sälja sin fångst. Fisken hinner knappt lämna båtarna fören den är rensad och såld. Piren myllrar av folk; turister med kameror, fiskare, fiskrensare, säljare och lokalbor.